Hoe te interveniëren

Het is normaal om in een moeilijke situatie te verlammen of in paniek te raken. We laten je nu kennismaken met DADA – dit helpt je helder te denken en een weloverwogen beslissing te nemen, wat te doen.

Direct ingrijpen

Als voor direct ingrijpen kiest, laten we je zien hoe je met gebruik van je gezicht en lichaam en door middel van woorden, je afkeuring kunt laten blijken. We laten je zien hoe je de stemming in de ruimte kunt laten veranderen, zodat mensen weten dat je het serieus meent en hoe je het moeilijk maakt voor mensen om je te onderbreken terwijl jij aan het woord bent. We laten je bovendien zien hoe je discussies en argumenteren kunt beëindigen wanneer je met conflicten en moeilijke persoonlijkheden van doen hebt.

Delegeren

Bij delegeren, vertel je het aan iemand anders. Het betekent niet dat je het ‘aan de jongste medewerker vertelt en het dan verder vergeet’. We leren je technieken die je vertrouwen geven en we geven je taaltips. Deze helpen je onacceptabel gedrag te rapporteren en integriteitsproblemen te melden zonder dat je het gevoel hebt op oneerlijke wijze het verhaal te doen.

Wilt u meer weten?

Hoe kunnen we u helpen?